Keurmerken van Batteryguard accukluis

Het is belangrijk om lithium-ion accu’s altijd veilig op te laden in een speciale accukast. Want je leest steeds vaker in de media over accu’s van fietsen of gereedschappen die spontaan in brand vliegen of zelfs exploderen tijdens het opladen. Maar aan welke eisen moet zo’n kluis voldoen?

Betrouwbare accukluis met brandbestendige constructie

Belangrijk is dus dat je je accu’s oplaadt in een kluis die de kracht van een accubrand en explosie kan weerstaan. Die ervoor zorgt dat de brand binnenin de kluis blijft. Een accubrand is namelijk enorm fel en bijna niet te stoppen.

Wil je de Batteryguard accukluis in onze showroom bekijken?

Batteryguard accukast uitgevoerd met extra optie automatisch sluitende deuren (als deuren te lang blijven openstaan)

Brandwerend certificaat

Batteryguard heeft daarom als basis een kluis met een EN 15659 brandwerend ECB-S certificaat. Dat betekent dat deze kluis dubbele wanden heeft gevuld met vuurbestendig beton en isolerende materialen. Ook zijn alle naden van de kluis helemaal afgedicht.

Allemaal om ervoor te zorgen dat de accubrand en giftige rookgassen in de kluis blijven en de deuren dicht blijven, wel zo’n veilig idee!

Inbraakwerend certificaat

De Batteryguard is niet alleen brandwerend maar ook inbraakwerend. Is dat relevant? Jazeker! Want om een inbreker buiten de kluis te houden, heb je een kluis nodig met een stevig deurslot en solide hang- en sluitwerk. Een accukast heeft precies diezelfde eigenschappen nodig om de enorme druk van een accubrand en explosie te kunnen weerstaan.

Daarom heeft de Batteryguard accukast een brand- én inbraakwerende kluisconstructie als basis!

Keurmerken

Onafhankelijk testinstituut MPA Dresden test Batteryguard accukluis

Er is nog geen specifieke regelgeving voor de opslag van lithium-ion accu’s. Daarom hebben wij het initiatief genomen en onze Batteryguard accukast laten testen door het onafhankelijke testinstituut MPA Dresden, dat onderdeel uitmaakt van de Kiwa-groep. Met als resultaat: de accubrand bleef binnenin de kluis en de deuren bleven dicht!

De Batteryguard accukluis is getest, gecertificeerd en voldoet aan de
strengste normen en richtlijnen

Verschillen tussen EN 14470-1 kasten en Batteryguard accukluizen

Een kast met het EN 14470-1 label is een chemicialiënkast die verf en oplosmiddelen beschermt tegen brand die buiten de kast ontstaat. Veel partijen in de markt bieden deze EN 14470-1 kasten aan als kasten waarin je lithium-ion accu’s veilig kunt opladen en bewaren. Maar in de praktijk blijken deze kasten niet te voldoen.

Chemicialiënkasten, ook wel PGS-kasten genoemd, zijn ontworpen om de brand buiten de kast te houden. Maar bij een accubrand ontstaat de brand juist binnenin de kast. Als je accu in zo’n kast in brand vliegt, komen de vlammen letterlijk aan alle kanten uit de kast! Je ziet in de video hiernaast wat er dan gebeurt.

Dit gebeurt niet bij Batteryguard! Batteryguard is namelijk niet een kast maar een brandwerende kluis. Met een solide kluisconstructie en stevig hang- en sluitwerk, en als enige in de markt getest door MPA Dresden. Je kiest dus voor bewezen veiligheid met de Batteryguard accukluis.

Accukluis met CE-markering

Batteryguard accukasten hebben allemaal een CE-markering. Dit betekent dat de accukast voldoet aan de Europese normen en veiligheidseisen die van toepassing zijn.

Batteryguard accukluis

  • MPA Dresden (Kiwa) testrapport

  • EN 15659 brandwerend ECB-S certificaat
  • EN 14450 inbraakwerend ECB-S certificaat
  • CE-markering
  • Voldoet aan EN 14470-1 (PSG 37)

Batteryguard accukast uitgevoerd met extra optie 400 volt krachtstroomaansluiting-regelgeving

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de keurmerken en regelgeving rondom het veilig opladen van lithium-ion accu’s? Onze specialisten vertellen je er graag alles over. Vul het formulier hieronder in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel