Accu-opslag voor vakantieparken, hotels en campings

Elektrische fietsen en choppers worden steeds vaker verhuurd op vakantieparken, hotels en campings. Ze zijn ideaal voor gasten die een langere fietstochten in de omgeving willen maken. Op die behoefte speel je natuurlijk graag in als ondernemer in de recreatiesector.

Maar wist je dat zo’n fietsaccu tijdens het laden spontaan in brand kan vliegen? En dat zo’n accubrand enorm fel is en bijna niet te blussen is? Laad je fietsaccu’s daarom altijd op in een veilige lithium-ion accukast!

Wil je meer weten over onze oplossingen voor vakantieparken?

Batteryguard accukluis bij fietsverhuur op vakantiepark Roompot Katjeskelder.

Is een accubrand op een vakantiepark een reëel risico?

Je moet er toch niet aan denken dat een van je vakantiehuisjes of hotelkamers afbrandt door een fietsaccu die ontvlamt. Toch is dit een reëel risico.

De accu is het kwetsbaarste onderdeel van de elektrische fietsen. Een kleine beschadiging binnenin de accu kan al leiden tot een felle accubrand. De accu wordt dan extreem heet. Dit gaat heel snel en zo’n brand is bijna niet te stoppen. Er komen brandbare gassen bij vrij die zelfs kunnen leiden tot een ontploffing!

Wat het lastig maakt, is dat je niet precies weet hoe een gast met de e-bike is omgegaan. Door een windstoot kan de fiets zijn omgewaaid, en door zo’n klap kan de accu binnenin al beschadigd zijn. Terwijl je dit vaak niet ziet aan de buitenkant!

Voorkom dat gasten zelf hun fietsaccu opladen in de hotelkamer

De oplossing is eenvoudig: voorkom dat gasten hun fietsaccu’s meenemen en in hun vakantiehuis of hotelkamer opladen.

Oftewel geef de lader nooit mee aan je gast en pas je uitleenprocedure aan. Gasten wisselen hun lege accu dan om bij de balie van de fietsverhuur.

Bijkomend voordeel is dat je zo de accu’s op een centrale plek bewaart en oplaadt. Roompot is het eerste vakantiepark dat de Batteryguard accukast gebruikt bij de fietsverhuur.

Fietsverhuur bij vakantiepark Roompot Katjeskelder gebruikt Batteryguard accukluis.
Hoe werkt de Batteryguard accukluis bij de fietsverhuur van Roompot?

Hoe werkt de Batteryguard accu-oplaadkast?

De accukast zet je neer bij de fietsverhuur. Alle accu’s die leeg zijn, leg je aan de lader in de kluis. Je sluit de deuren en de accu’s worden automatisch opgeladen.

Stel dat een van de fietsaccu’s binnenin beschadigd is en tijdens het opladen extreem heet wordt. Of zelfs in brand vliegt en explodeert. Dan houdt de Batteryguard accukluis de schade binnenin de kluis! Batteryguard kan namelijk de kracht die vrijkomt bij zo’n explosie weerstaan.

Houd de kastdeuren dicht!

Batteryguard houdt dus een accubrand binnenin de kluis. Heel belangrijk is dat je de kluisdeuren altijd dichtdoet. Alleen dan slaat de brand niet over naar de omgeving.

Onze accukasten hebben allemaal een waarschuwingssysteem. Als de deuren toch blijven openstaan, hoor je een luid alarm dat alleen maar stopt als je de deuren dichtdoet. Dat alarm is zo irritant, dat je meteen de kluis afsluit. Heel effectief dus!

Verzekeraars stellen steeds meer eisen

Er wordt al langere tijd geschreven aan richtlijnen voor het veilig opslaan van lithium-ion accu’s, maar helaas zijn die nog steeds niet af.

Verzekeraars nemen daarom steeds vaker hun eigen richtlijnen op in hun polis. Ze dringen er bij verzekerden op aan om lithium-ion accu’s altijd op te laden en op te bergen in een brandwerende accukluis.

Ga daarom in overleg te gaan met je verzekeraar. Samen kunnen jullie de risico’s in jouw specifieke situatie beoordelen en een plan opstellen. Wil je meer informatie over de regelgeving omtrent dit onderwerp?

Batteryguard accukluis

Batteryguard accukast XL voor het veilig opladen van 16 of 20 fietsaccu's. Eerste geteste accukast
  • Accubrand blijft in de kluis.

  • Voorkomt dat brand uitbreekt.

  • Je gasten en je personeel lopen geen risico.

  • Je bewaart je accu’s op een centrale plek.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de Batteryguard accukluizen? Onze productspecialisten kijken graag met je mee welke oplossing het beste bij jouw situatie past. Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op!

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel

Deze klanten kozen eerder al voor Batteryguard

  • Roompot vakantieparken

    Veilige accukluis voor e-bike en e-chopper accu's bij Roompot vakantieparken Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, met meer dan 100 locaties verspreid over het land....

  • Domino’s Pizza

    Hoe Domino’s de accukluis gebruikt voor veiliger opladen in de thuisbezorgbranche Bij Domino's Pizza staat duurzaam ondernemen hoog op de agenda. De pizzakoeriers bezorgen uitsluitend met elektrische voertuigen,...