Accukast met extra optie automatisch blussysteem

De Batteryguard accukasten hebben een solide brandwerende kluisconstructie. Je bent er dus van verzekerd dat een accubrand altijd binnenin de kluis blijft. Onze standaard kluizen zijn al heel uitgebreid.

Toch is er nog meer mogelijk:  

Batteryguard accukast met als extra optie automatisch blussysteem en verkoelend blusschuim.

Automatisch blussysteem met verkoelend blusschuim

Batteryguard accukast uitgevoerd met extra optie 400 volt krachtstroomaansluiting

400 volt
krachtstroomaansluiting

Afsluitbare lockervakken
in de accukluis

Batteryguard accukast uitgevoerd met extra optie automatisch sluitende deuren (als deuren te lang blijven openstaan)

Zelfsluitende deuren in geval van brand

Extra optie automatisch blussysteem met verkoelend blusschuim. Voorkomt accubrand binnenin de kluis.

Automatisch blussysteem met verkoelend blusschuim

Een accu kan tijdens het laden oververhit raken en vlam vatten. De Batteryguard accukast houdt dan de brand binnenin de kluis en laat de accu gecontroleerd uitbranden.  

Voeg je het automatische blussysteem als extra optie toe aan je kluis, dan voorkom je dat er accubrand ontstaat! Het blussysteem heeft namelijk een preventieve werking omdat het de accu afkoelt en daarmee de kettingreactie binnenin de accu stopt. 

Niet alle blussystemen zijn geschikt voor het blussen van lithium-ion accubranden. Bij de Batteryguard accukluis maken we gebruik van een NTA 8133-2021 gecertificeerd blussysteem dat door Kiwa getest is.

Voor het blussen gebruiken we het BerkiCold schuimconcentraat dat voldoet aan de NEN 1568-norm (A, B, D en F) en speciaal ontwikkeld is voor het langdurig koelen van lithium-ion accu’s die op hol geslagen zijn en oververhit raken.

Automatisch blussysteem met schuimconcentraat van BerkiCold als extra optie bij de Batteryguard accukast

Hoe het blussysteem werkt

Jos Kools is productspecialist en vertelt dat onder elk legbord in de kluis een blusslang zit. Als een accu oververhit raakt en warmer wordt dan 70° C, smelt op precies die plek de blusslang door.

De oververhitte accu wordt dan ingepakt met de verkoelende blusschuim die uit de slang komt. Op die manier koelt de accu langzaam af en voorkom je dat hij in brand vliegt. En blijven de rest van de accu’s in de kluis onbeschadigd. Het blussysteem heeft dus een preventieve werking.

Eigenlijk is blussysteem niet de juiste naam hiervoor. Want het verkoelende schuim blust niet, maar voorkomt juist dat er geblust moet worden!

Batteryguard accukast uitgevoerd met extra optie 400 volt krachtstroomaansluiting

400 volt krachtstroomaansluiting

Heb jij een 400 volt aansluiting in de meterkast? Kies dan voor de Batteryguard accukluis met krachtstroomaansluiting. Het grote voordeel hiervan is dat je alle accu’s tegelijkertijd aan de lader kunt leggen.

De Batteryguard accukluis heeft standaard een 230 volt aansluiting. Dat betekent dat je niet alle accu’s tegelijk aan de lader kunt leggen. Want leg je 16 of 20 accu’s aan de lader, dan slaat de stop in je meterkast door.

Dit lossen we voor je op met een automatisch laadsysteem. Dat systeem zorgt ervoor dat een of meerdere planken met accu’s tegelijk wordt opgeladen. Je ziet aan het groene lampje welke niveaus op dat moment aan het opladen is.

Standaard stellen we dit laadproces in op intervallen van twee uur, wat betekent dat na elke twee uur een andere set accu’s aan de beurt is voor opladen. Maar wij kunnen de niveaus en intervallen ook aanpassen aan uw persoonlijke situatie.

Batteryguard accukast voor het veilig opladen van fietsaccu's

Wil je de Batteryguard in onze showroom bekijken? Plan een afspraak met Jos voor persoonlijk advies over jouw situatie.

Afsluitbare lockervakken in de accukluis

De Batteryguard accukluis kan ook ingezet worden als centrale oplaadservice voor e-bike accu’s in hotels, op vakantieparken, in appartementencomplexen, scholen, etc.

De fietsaccu’s hebben in de lockervakken in de kluis allemaal hun eigen afgesloten plek en laden daar veilig op. Mocht een accu vlamt vatten, dan houdt de accukluis de brand binnenin de kluis.

Verzekeraars willen niet dat fietsaccu’s in hotelkamers, vakantiehuisjes, garageboxen etc. worden opgeladen en eisen steeds vaker dat ze in een brandwerend opbergsysteem worden opgeladen.

Wil je meer weten over de richtlijnen vanuit verzekeraars en over lockervakken in de Batteryguard accukluis?

Modulaire opbouw

Onze accukluis is modulaire van opbouw. Dit betekent dat je niet vastzit aan een vast formaat of capaciteit.

Heb je in eerste instantie nog maar een paar accu’s die je wilt opbergen? Start dan met een basiskluis. Naarmate je behoefte groeit, kan je eenvoudig extra modules toevoegen. De opbouw is zodanig ontworpen dat uitbreiding naadloos en zonder gedoe is, waardoor je kluis onbeperkt schaalbaar is.

Zelfsluitende deuren in geval van brand

De Batteryguard accukast waarschuwt je met een luid alarm als je de deuren van de kast langer dan twee minuten laat openstaan. Stel dat een accu in de kast in de brand vliegt, dan houd je de brand alleen in de kast als de deuren zijn afgesloten. Dit is dus heel belangrijk!

Voor maximale veiligheid kies je voor de optie zelfsluitende deuren. Raakt een van de accu’s oververhit en staan de kastdeuren open? Dan sluiten de deuren automatisch, ook als je niet bij de kluis aanwezig bent!

Batteryguard accukast met als extra optie elektronisch codeslot op de deur

Elektronisch codeslot op de deur

De Batteryguard accukluis sluit je af met een sleutelslot. Je kunt er ook voor kiezen om de kluis te openen met een elektronisch codeslot. Je opent de accukluis dan eenvoudig met een zelfgekozen code. Wanneer meerdere personen toegang hebben tot de kluis, stel je voor iedereen eenvoudig een eigen code in.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de extra opties bij de Batteryguard accukluizen? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel