Veilige opslag van fietsaccu’s

Je hoort steeds vaker over fietsaccu’s die spontaan in de brand vliegen tijdens het opladen en een enorme brand veroorzaken.

Zo’n accubrand heeft behoorlijke impact. De brand is namelijk fel en de accu kan uiteindelijk zelfs exploderen! Leg je de accu’s van e-bikes op de werkbank aan de lader, dan neem je dus een enorm risico.

Ben je benieuwd naar de ins en outs van het veilig opslaan van fietsaccu’s?

In de werkplaats van fietsenmaker Bike Totaal Thijs Hendriks laden de monteurs de fietsaccu's van reparatiefietsen veilig op in de Batteryguard accukast.

Beheer van fietsaccu’s in de werkplaats

Als rijwielhandelaar krijg je veel e-bikes in de werkplaats voor onderhoud en reparatie. Ook komen klanten in de winkel een defecte omruilen of een half opgeladen fietsaccu terugbrengen.

Maar je weet niet precies wat er met die fietsaccu’s gebeurd is. En aan de buitenkant van de accu kun je niet zien of hij binnenin beschadigd is. Bike Totaal Thijs Hendriks gebruikt daarom de Batteryguard accukast om de fietsaccu’s in op te laden.

Werking van de Batteryguard accukast

Batteryguard is de kluis waarin je alle fietsaccu’s oplaadt en opbergt. De kluis is zo ontworpen dat als een accu in de brand vliegt, de brand binnenin de kluis blijft, en niet overslaat naar de werkplaats.

Onze kluis heeft een solide brandwerende constructie en een stevige slot op de deur. Dat is zeker geen overbodige luxe, want hij moet bestand zijn tegen de enorme druk die ontstaat bij een accubrand.

Voordelen van de Batteryguard accukast

Batteryguard accukast XL voor het veilig opladen van 16 of 20 fietsaccu's. Eerste geteste accukast
  • Accubrand blijft in de kluis

  • Voorkomt dat brand uitbreekt in je werkplaats

  • Je personeel loopt geen risico

  • Je bewaart je fietsaccu’s op een centrale plek

Betrouwbare en veilige oplossing voor opslaan fietsaccu’s

De Batteryguard accu-oplaadkast is een betrouwbare en veilige oplossing voor het opladen van jouw fietsaccu’s.

We hebben onze kluis namelijk laten testen. Met als resultaat: als een accu ontbrandt en ontploft in de kluis, blijven de deuren dicht en slaat het vuur niet over naar de rest van het pand! Bekijk de test in de video hiernaast.

Wil je de Batteryguard in onze showroom bekijken? Plan een afspraak voor persoonlijk advies over jouw situatie.

Verzekeraars en richtlijnen veilige accu-opslag

In de rijwielbranche is er dringend behoefte aan duidelijke richtlijnen voor het veilig opslaan van lithium-ion accu’s. Er wordt al langere tijd hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe normen, maar helaas zijn deze nog niet definitief.

Verzekeraars voegen daarom steeds vaker hun eigen richtlijnen toe aan hun polissen. Een van die voorwaarden is dat fietsaccu’s in speciale brandwerende accukasten opgeborgen moeten worden.

Wil je meer weten over de regelgeving die in ontwikkeling is, en over de keurmerken die inmiddels gelden voor lithium-ion accukasten? Lees dan onze artikelen over Regelgeving en Keurmerken.

Regelgeving voor het veilig opladen en opslaan van lithium-ion accu's

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de Batteryguard accukluizen? Onze productexperts kijken graag met je mee welke oplossing het beste bij jouw situatie past. Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op!

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel

Deze klanten kozen eerder al voor Batteryguard

  • Camalot verhuur digitale camera’s

    High-end camera verhuur bij Camalot: de noodzaak van veilige accu-opslag Camalot verhuurt high-end digitale camera’s die worden gebruikt bij speelfilms, televisiedrama's, commercials of documentaires. Ze hebben een enorme...

  • Bike Totaal Thijs Hendriks fietsenmaker

    Fietsenmaker slaat accu's veilig op in lithium-ion accukluis Vroeger stond de winkel vol met ‘gewone’ fietsen, nu is het merendeel van de fietsen elektrisch. De monteurs krijgen...