Accu’s van bezorgfietsen en -scooters veilig opslaan

Thuisbezorging ketens kiezen steeds vaker voor de elektrische bezorgfiets om maaltijden, boodschappen en bestellingen mee te bezorgen. Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat je voor alle e-bikes altijd een volle accu klaar hebt liggen. Maar waar laad je die op?

Lithium-ion accu’s kunnen tijdens het laden in brand vliegen. Zo’n accubrand is heel fel, nauwelijks te stoppen en veroorzaakt enorme schade! Laad je fietsaccu’s daarom altijd op in een veilige lithium-ion accukast.

Ben jij ondernemer in de food delivery en ben je op zoek naar een oplossing voor het veilig opladen van fietsaccu’s?

Domino's Pizza laadt de accu's van de bezorgfietsen op in de Batteryguard accukluis

Gevolgen van een accubrand

Wist je dat er in Nederland gemiddeld een brand per dag is die veroorzaakt wordt door een lithium-ion accu? Zo’n accubrand is fel en moeilijk te blussen. Ook komen er zeer giftige rookgassen bij vrij. Daardoor kan de accu zelfs ontploffen.

Verzekeraars nemen daarom steeds vaker zelf richtlijnen op in hun polisvoorwaarden voor het veilig opladen van fietsaccu’s. Zo dringen ze er bij polishouders op aan om de accu’s in een brandwerende accukluis op te laden en te bewaren. Wil je weten wat dit voor jou betekent?

Loop ik ook risico met mijn bezorgfietsen?

Juist doordat je wisselende personeel gebruikt, is bij jou het risico op accubrand groot. Want weet jij hoe jouw personeel precies omgaat met de bezorgfietsen – en scooters?

De accu is het meest kwetsbare onderdeel. Als de fiets of scooter een keer is omgevallen, kan de accu al binnenin beschadiging zijn. En daardoor tijdens het opladen ontvlammen of zelfs exploderen. Leg je de fietsaccu’s in je winkel los aan de lader, dan neem je dus een enorm risico!

In de video hiernaast zie je hoe een filiaal van Domino’s Pizza volledig is verwoest door een elektrische bezorgscooter die in de brand vloog.

Bron: Omroep Houten

Pizzakoerier van Domino's Pizza legt de accu's van zijn bezorgfiets aan de lader in de Batteryguard accukluis

Werking van de Batteryguard accukast

De Batteryguard is de centrale plek waar in je de accu’s van de bezorgfietsen en -scooters oplaadt. Na een bezorgdienst legt je medewerker de accu in de kluis aan de lader en neemt hij een volle accu mee.

Unieke eigenschappen van de Batteryguard accukast

  • Accubrand blijft in de kluis

  • Gevolgschade aan je pand blijft beperkt

  • Je personeel loopt geen risico

  • Je bewaart je accu’s op een centrale plek

Houd kastdeuren dicht

Met Batteryguard hoef je je geen zorgen te maken dat een accubrand zich buiten de kluis verspreidt. Dit werkt natuurlijk alleen als je altijd de kastdeuren dichtdoet. Alleen op die manier houd je de brand binnenin de kluis.

Alle Batteryguard accukasten hebben daarom een waarschuwingssysteem. Als de deuren toch open blijven staan, hoor je een luid alarm dat alleen stopt wanneer je de deuren sluit. Dit alarm is zo irritant dat je meteen de deuren sluit!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de Batteryguard accukluizen? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op!

Seefion is partner van Batteryguard

Deze klanten kozen eerder al voor Batteryguard

  • Roompot vakantieparken

    Veilige accukluis voor e-bike en e-chopper accu's bij Roompot vakantieparken Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, met meer dan 100 locaties verspreid over het land....

  • Domino’s Pizza

    Hoe Domino’s de accukluis gebruikt voor veiliger opladen in de thuisbezorgbranche Bij Domino's Pizza staat duurzaam ondernemen hoog op de agenda. De pizzakoeriers bezorgen uitsluitend met elektrische voertuigen,...