Batteryguard - pionier in accuopslag. Wij assembleren onze accukasten in de werkplaats in Barneveld.

Batteryguard: pionier in accuopslag met innovatie in eigen huis

Batteryguard is een merk van Nauta Security Storage B.V., een van Europa’s meest complete leveranciers van brand- en inbraakwerende kluizen.

Onze meest recente innovatie is de Batteryguard accukluis. Hierin laad je de accu’s van je e-bikes of gereedschappen veilig op, en hoef je je geen zorgen te maken als een accu in brand vliegt tijdens het laden. Want Batteryguard houdt een accubrand binnenin de kluis.

Wat ons bijzonder maakt? Wij ontwerpen en bouwen onze accukluizen zelf! Dat doen wij op onze locatie in Barneveld. Kom gerust een keer langs en we vertellen je alles over de Batteryguard accukluis.

Familiebedrijf met ruim 60 jaar ervaring

Nauta Group is een echt familiebedrijf dat zijn roots vindt in een bescheiden begin. 60 jaar geleden begon onze oprichter als zelfstandig ondernemer, met niets meer dan een kofferbak vol met spullen om te verkopen.

Door hard werk, toewijding en de liefde voor het vak is ons bedrijf binnen de Nauta Group uitgegroeid tot een van Europa’s meest complete distributeurs van brand- en inbraakwerende kluizen.

Onze ambitie is om daadwerkelijk bij te dragen aan de veiligheid thuis, op school, op het werk of waar dan ook.

Nauta Group is een familiebedrijf dat al 60 jaar bestaat. Batteryguard is een merk van Nauta Security

Accuveiligheid gegarandeerd: waarom Batteryguard meer is dan een gewone kast

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van kluizen waarin je je accu’s veilig oplaadt.

De Batteryguard kluizen zijn ontworpen om accubranden te voorkomen en de gevolgen ervan te minimaliseren. Onze kluizen zijn speciaal ontworpen om accubrand en explosie met giftige rookgassen binnenin de kluis te houden.

In tegenstelling tot gewone kasten, waarbij deuren vaak openspringen door de kracht van een explosie, blijven de deuren van de Batteryguard stevig gesloten. Dit komt doordat Batteryguard geen kast, maar een kluis is!

Hans Bonsel, algemeen directeur Nauta Security Storage B.V., Batteryguard is een merk van Nauta Security

Samenwerken aan een veiligere toekomst

Algemeen directeur Nauta Security, Hans Bonsel:

“We geloven sterk in samenwerking en kennisdeling. Daarom werken we nauw samen met andere belangrijke spelers in de kluizenbranche, verzekeraars,  branchevereniging kluizen VGW, leveranciers van batterijen en nemen we deel aan lithium-ion werkgroepen.

Samen streven we ernaar om heldere richtlijnen op te stellen voor de veilige opslag van fietsaccu’s. Door de krachten te bundelen en onze expertise te delen, willen we een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van het risico op accubranden.”

Toenemende accubranden en tijdelijke richtlijnen: Hoe kies je de juiste accukast?

Het aantal accubranden neemt steeds verder toe, toch zijn er alleen maar tijdelijke richtlijnen waarin beschreven staat hoe je lithium-ion accu’s veilig oplaadt. Hoe weet je dan als ondernemer in wat voor soort accukast je moet investeren?

Nauta Security neemt het voortouw: aanpak van het lithium-ion accuveiligheidsprobleem

Wij wilden niet langer afwachten en hebben daarom het initiatief genomen. Zo hebben wij aan de wieg gestaan van de Europese lithium-ion werkgroep die nu nieuwe, heldere richtlijnen aan het opstellen is. Hierin staat straks beschreven hoe fabrikanten een goede en veilige lithium-ion kast kunnen ontwikkelen.

Felle, oncontroleerbare accubrand die bijna niet te blussen is.

Een stap vooruit in accuveiligheid: De Batteryguard accukluis, getest en goedgekeurd

Essentieel is dat de lithium-ion werkgroep daadwerkelijk heeft getest of de kasten gebouwd volgens deze nieuwe richtlijnen, voldoen! Dat wil zeggen, of zo’n accukast de accubrand, explosie en rook binnenin de kluis houdt.

De Batteryguard accukluis is de eerste kluis die gebouwd is volgens deze nieuwe regels, getest en met vlag en wimpel geslaagd is!

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen om veilig en zorgeloos je accu’s op te laden.

Een greep uit onze klanten

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de oplossingen die Batteryguard jou biedt? Of wil je de accukluizen bij ons komen bekijken? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel