Veilige accukluis voor e-bike en e-chopper accu’s bij Roompot vakantieparken

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, met meer dan 100 locaties verspreid over het land. Gasten huren er tegenwoordig steeds vaker ook e-bikes en e-choppers.

Tot voor kort werden de accu’s buiten in de fietsenstalling bij de receptie opgeladen. Maar toen Roompot hoorde over een heftige accubrand in een vakantiehuis bij een concurrentiepark, schrokken ze enorm. Ze gingen op zoek naar een betrouwbare oplossing en kwamen zo bij de Batteryguard accukast uit.

Ben jij ondernemer in de recreatiesector en wil je meer weten hoe je fietsaccu’s veilig oplaadt?

Batteryguard accukluis bij vakantiepark Roompot. Voor het opladen van fiets- en chopperaccu's bij de fietsverhuur
Hoe werkt de Batteryguard accukluis bij de fietsverhuur van Roompot?

Accu uitleenprocedure bij sportbalie aangepast

Als je vroeger een e-bike huurde, kreeg je de lader mee in de fietstas. Want het is handig om de lader bij de fiets te bewaren.  Alleen kon het dan gebeuren dat gasten de e-bike met lader en al meenamen naar hun vakantiewoning en de accu daar gingen opladen. Met alle risico’s van dien!

Om dit te voorkomen, heeft Roompot de uitleenprocedure aangepast en moeten gasten hun lege accu’s nu bij de sportbalie omwisselen.

De risico’s van lithium-ion accu’s

Als een gast zijn fiets of chopper per ongeluk heeft laten omvallen, kan de accu al beschadigd zijn, en tijdens het laden in brand vliegen. Een accubrand is enorm fel en verspreid zich razendsnel. Uiteindelijk kan de accu zelfs exploderen.

Vaak zie je niet aan de chopper of accu dat er iets aan de hand is. En de gast is zich helemaal niet bewust van deze risico’s.

Een accubrand is dus gevaarlijk, toch is er nog geen regelgeving voor het veilig opslaan van deze lithium-ion accu’s. Onze experts vertellen je graag hoe dit zit.

“Je wilt dat er geen brand ontstaat, voor de veiligheid. De gasten moeten een zorgeloos verblijf hebben en zich gewoon veilig voelen.

Tim Vermeulen, medewerker Roompot

Tim Vermeulen, medewerker fietsverhuur bij Roompot vertelt waarom zij de accu's van hun e-bikes en choppers in de Batteryguard accukluis opladen.
Batteryguard accukast met oplaadpunten en automatisch blussyteem.

Veilig opladen met de Batteryguard accukluis

Voor Roompot bleek de Batteryguard accukluis de perfecte oplossing om fiets- en chopperaccu’s veilig op te laden. De kluis is getest en dus bewezen betrouwbaar. Veiligheid van de gasten en het personeel is erg belangrijk voor Roompot!

Accukluis met automatisch blussysteem

De Batteryguard is een gecertificeerde accukast met brandveilige eigenschappen en heeft een automatisch blussysteem. Als een accu in de kluis tijdens het laden oververhit raakt, grijpt het speciale brandblussysteem direct in en pakt de accu in met een laag verkoelend blusschuim.

Batteryguard accukast met als extra optie automatisch blussysteem en verkoelend blusschuim.

Hoe werkt de Batteryguard accukluis in de praktijk?

Het belangrijkste is dat de deuren van de kluis altijd dichtzitten! Daardoor blijft een de accubrand en giftige rook binnenin de kluis. En voorkom je dat de brand overslaat naar de omgeving.

De Batteryguard accukasten hebben een handig waarschuwingssysteem dat je erop attent maakt dat de deuren gesloten moeten worden. Als de deuren te lang blijven openstaan, hoor je een luid alarm dat alleen stopt wanneer je de deuren sluit.

Batteryguard accukast XL voor het veilig opladen van 16 of 20 fietsaccu's. Eerste geteste accukast

De Roompot accukluis biedt de volgende voordelen:

  • Ruimte voor 32 fietsaccu’s en 12 chopperaccu’s

  • Aansluiting op 400 volt krachtstroom

  • Automatisch blussysteem met verkoelend blusschuim

Neem contact met ons op

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor het veilig opslaan en opladen van fiets- en chopperaccu’s? Onze specialisten geven je graag advies over de mogelijkheden.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel

Bekijk onze oplossing per branche

Vakantieparken

Fietsenmakers

Thuisbezorging

Groenvoorziening