High-end camera verhuur bij Camalot: de noodzaak van veilige accu-opslag

Camalot verhuurt high-end digitale camera’s die worden gebruikt bij speelfilms, televisiedrama’s, commercials of documentaires. Ze hebben een enorme variëteit aan accu’s, die elk zorgvuldig worden opgeladen in aparte ruimtes.

Toen Camalot begin 2022 hoorde over die verwoestende accubrand op een schip vol elektrische auto’s, die een hele week bleef smeulen, sloeg de schrik hen om het hart. Ze beseften dat hun eigen camera-accu’s ook potentieel gevaarlijk waren en in vlammen konden opgaan, met alle catastrofale gevolgen van dien.

Ben jij op zoek naar veilige opslag voor camera-accu’s?

Maak jij je ook zorgen over deze risico’s en ben je dringend op zoek naar een veilige opslagoplossing voor de accu’s van jouw camera’s? Onze deskundige specialisten adviseren je graag.

Ook accu's van digitale camera's sla je veilig op in de Batteryguard accukast
Camalot laadt lithium-ion accu's van hun digitale camera's op in de Batteryguard accukluis

Kleinste beschadiging, groot gevaar: voorkom ontvlammende en exploderende accu’s

Deze digitale camera’s zijn vrij uniek en niet snel te vervangen. Door een accubrand loop je dus niet alleen het risico dat je pand beschadigd raakt door rook en brand, maar ook je bedrijfscontinuïteit komt ernstig in gevaar.

Camalot verhuurt de camera’s aan veel verschillende klanten en hebben er dus geen zicht op hoe klanten ermee omgaan. Stel dat de camera is gevallen of een flinke stoot heeft gehad, dan kan de accu binnenin al beschadigd zijn. Zelfs de kleinste beschadiging kan ervoor zorgen dat een accu ontvlamt of zelfs ontploft als de brand zich verder verspreidt.

Verzekeringsdruk leidt tot actie: Camalot kiest voor Batteryguard kluis

Vanwege de grote hoeveelheid lithium-ion batterijen die Camalot opslaat, drong de verzekeraar erop aan om maatregelen te nemen. Zo kwam Camalot bij de Batteryguard kluis terecht.

Pilotproject met Batteryguard bij Camalot

Camalot besloot om een pilotproject te starten met drie Batteryguard accukluizen, de kluizen met de hoogste brandwerendheid en de meest uitgebreide functionaliteiten. De accu’s die moeten worden opgeladen, liggen in de accukluizen aan de lader. Zodra ze vol zijn, worden ze naast de kluis – in dezelfde ruimte – op schappen geplaatst.

Batteryguard accukluizen voor het veilig opladen en opbergen van lithium-ion accu's van digitale camera's.
Felle, oncontroleerbare accubrand die bijna niet te blussen is.

Accubrandgevaar: beschadigingen blijven vaak onopgemerkt

De kans op het ontbranden van een lithium-ion accu is het grootst tijdens het oplaadproces. Een kleine beschadiging of productiefout kan leiden tot een kettingreactie waarbij de batterij in brand vliegt, en in het ergste geval zelfs explodeert. Het probleem is dat je vaak aan de buitenkant van een accu niet kunt zien of hij beschadigd is.

Camalot kiest voor Batteryguard XL met blussysteem

Met de Batteryguard accukluis XL heeft Camalot gekozen voor een praktische en veilige oplossing voor het opslaan en opladen van hun camera-accu’s. Het model 16 stopcontacten en daarnaast het automatische brandblussysteem dat in werking treedt als een accu onverhoopt oververhit raakt tijdens het laden. En als de accu toch ontvlamt, wordt hij direct gekoeld zodat de accu niet tot ontploffing kan komen.

Batteryguard accukast met als extra optie automatisch blussysteem en verkoelend blusschuim.

Voordelen Batteryguard accukluis

  • Voorkomt dat de accu ontbrandt dankzij het automatische blussysteem

  • Houdt de brand binnenin de kluis

  • Beperkt het risico dat de kluis bij ontploffing uit elkaar klapt

  • Voorkomt (rook)schade aan het pand

Batteryguard accukast met automatisch blussysteem. Veilig opladen van lithium-ion accu's voor digitale camera's

Neem contact met ons op

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor het veilig opslaan en opladen van jouw lithium-ion accu’s? Onze specialisten geven je graag advies over de mogelijkheden.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel

Bekijk onze oplossing per branche

Vakantieparken

Fietsenmakers

Thuisbezorging

Groenvoorziening