Fietsenmaker Bike Totaal Thijs Hendriks verkoopt veel e-bikes. In de werkplaats leggen zij de accu's van reparatiefietsen in de Batteryguard accukluis veilig aan de lader.

Fietsenmaker slaat accu’s veilig op in lithium-ion accukluis

Vroeger stond de winkel vol met ‘gewone’ fietsen, nu is het merendeel van de fietsen elektrisch. De monteurs krijgen dus ook steeds meer e-bikes in de werkplaats om te onderhouden of repareren.

Opladen van e-bike accu’s: veiligheid voorop met de lithium-ion accukluis

Al die fietsaccu’s moeten worden opgeladen. Vroeger deden ze dat bij Thijs Hendriks op de werkbank, en ook s’ nachts lagen ze te laden. Maar zo’n accu kan tijdens het laden extreem heet worden en in brand vliegen. Ja zelfs exploderen! Ze gingen op zoek naar een betrouwbare oplossing en kwamen zo bij de Batteryguard accukluis uit.

Ben jij ondernemer in de fietsenbranche en ben je op zoek naar een oplossing voor het veilig opladen van fietsaccu’s?

Verzekeraar dringt aan

Verzekeraars worden steeds vaker geconfronteerd met enorme schadeposten veroorzaakt door lithium-ion accu’s. Omdat bij Thijs Hendriks veel van deze lithium-ion accu’s in de werkplaats liggen op te laden, drongen ze er op aan om de accu’s in een speciale brandwerende accukluis te bewaren. Vooral omdat er nog geen regelgeving is die beschrijft hoe je je fietsaccu’s veilig oplaadt.

Veiligheid voor personeel én gezin

Je hoort steeds vaker over fietsaccu’s die spontaan in de brand vliegen tijdens het laden en een enorme brand veroorzaken. Rob Hendriks maakte zich zorgen dat dit ook bij hen in de werkplaats kon gebeuren.

Rob Hendriks, eigenaar van fietsenmaker Bike Totaal Thijs Hendriks in Wanroij. Bike Totaal gebruikt de Batteryguard accukluis voor het veilig opladen van fietsaccu's.

Rob Hendriks, eigenaar Bike Totaal Thijs Hendriks

“Ik woon hierboven met mijn gezin. Dat is de belangrijkste reden dat wij nu een accukluis hebben.”

Accubrand met grote gevolgen

De accu is het kwetsbaarste onderdeel van de fiets. Als hij is gevallen, kan hij binnenin al zijn beschadigd. Als je de accu dan aan de lader legt, kan hij spontaan in brand vliegen en zelfs exploderen. Dit zijn heftige branden waarbij giftige stoffen vrijkomen en soms zelfs omwonenden geëvacueerd moeten worden.

Leg je de fietsaccu’s in de Batteryguard accukluis, dan houd je zo’n accubrand of explosie binnenin de kluis!

Voordelen Batteryguard accukluis

  • Accukluis is bewezen veilig, houdt accubrand en explosie in de kast

  • Geen vervolgschade in werkplaats of bovenwoning

  • Automatisch blussysteem zorgt dat accu afgekoeld wordt

  • Deuren sluiten automatisch als ze te lang blijven openstaan

Batteryguard accukluis in de werkplaats bij fietsenmaker Bike Totaal Thijs Hendriks

Neem contact met ons op

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor het veilig opslaan en opladen van jouw fietsaccu’s? Onze specialisten geven je graag advies over de mogelijkheden.

Team van experts bij Batteryguard: Jos Kools, Remy Rumondor, Koen Van Nylen, Kevin Buitenhuis en Hans Bonsel

Bekijk onze oplossing per branche

Vakantieparken

Fietsenmakers

Thuisbezorging

Groenvoorziening